Centrum pro rodinu
Šumperk

731402395
cprsumperk@ado.cz

MENU

Zde se vždy dozvíte aktuální informace týkající se opatření, která respektujeme a dodržujeme při našich událostech.

 Milí přátelé, rodiče, návštěvníci programů Centra pro rodinu.

Množí se dotazy kolem aktuálních opatření, kterých se máme držet při provozování našeho centra v současné době. Doba je plná nejasností a často i nelogických nařízení… Na základě prostudování Mimořádného opatření, po konzultaci s mými kolegyněmi z jiných center a při zvážení konkrétních podmínek u nás jsme dospěli k tomuto rozhodnutí: 

Podle Mimořádného nařízení z 22. 11. 2021  mateřská a rodinná centra mohou být otevřena za dodržení následujících podmínek

  • pořadatel vede evidenci jmen účastníků, jejich kontaktních údajů a kdy se aktivity účastnili po dobu 30 dnů, kdyby bylo nezbytné provést epidemiologické šetření (jméno, příjmení, kontakt),
  • absolvování PCR testu v posledních 72 hodinách je uznáváno pouze u osob mladších 18 let, s kontraindikací proti očkování (zaznamenané v ISIN) nebo u rozočkovaných. (více případě naleznete zde: systém O-N-(T))
  • mít laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covid-19, které není starší jak 180 dní, mít alespoň 14 dní od aplikace druhé dávky u dvoudávkové vakcíny, 
  • u jednodávkové vakcíny musí od očkování uplynout alespoň 14 dní
  • povinnost prokázat se výše uvedeným způsobem se netýká dětí  do 12 let

Pokud nebude splněna jedna z výše uvedených podmínek (očkování, test, prodělání onemocnění), může být přítomno max. 20 osob. Při aktivitě pod 20 osob se osoby na programech podle Mimořádného opatření bezinfekčností prokazovat nemusí, rádi bychom ale, aby ti, kteří potvrzení o bezinfekčnosti nemají, se konkrétně na našich programech prokázali nějakým z testů (antigenní, PCR) - toto je naše interní doporučení.

Pokud se program koná venku, může být bez prokázání bezinfekčnosti přítomno 30 osob. 

Z toho vyplývá:

1) všechny programy, které jsou určeny výhradně pro děti (nácvik vánočního divadla, realizace vánočního divadla, katecheze, prázdninové programy aj.) mohou probíhat bez omezení.

2) Programy do 20 osob, kterých se účastní dospělí nebo dospělí s dětmi, probíhají pro děti bez omezení, pro dospělé doporučujeme prokázat se testem.   Programy mohou také probíhat online. (kluby, Sedmikrásek, kurzy, cvičení, různá setkání, duchovní obnovy, společenství, přednášky, besedy)

3) Programy nad 20 osob, kterých se účastní dospělí nebo dospělí s dětmi, probíhají pro děti bez omezení a dospělí mají povinnost prokázat bezinfekčnost (očkování, prodělání covidu - viz výše).  (kurzy, cvičení, různá setkání, duchovní obnovy, společenství, přednášky, besedy)

4) Programů, které probíhají venku, se může bez omezení účastnit až 30 osob (společné výlety, venkovní programy, Mikuláš pro nejmenší, lampionový průvod, maškarní rej aj).

Budeme rádi, když programy poběží i nadále a prosíme o vzájemnou ohleduplnost a respekt.

 

Více na:https://covid.gov.cz/opatreni/maloobchod-sluzby/podminky-vstupu-do-provozoven-sluzeb a https://covid.gov.cz/situace/onemocneni-obecne-o-opatrenich/priznaky

Zároveň se připojujeme k výzvě České biskupské konference ke společné modlitbě růžence každý den ve 20 hod. za ukončení pandemie.

Kontakt

Centrum pro rodinu Šumperk

Adresa: M. R.Štefánika 26, 787 01 Šumperk

Telefon: 731 402 395

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jsme na facebooku

Sms služba

sms

Chceme se spolu s vámi modlit za vaše úmysly.

+420 731 731 800

2024 © Copyright | Všechna práva vyhrazena | Tvorba: GLIPS | Login | Administrace | cprsumperk@ado.cz